Privatträning

Privatträning

Om ni inte vill gå kurs tillsammans med andra hundar kan ni boka tider för privatträning. Då har ni möjlighet att maximera träningen för just det som är viktigast för er. Det kan t.ex. vara koppelvett, hantering (ex.vid kloklippning), egen undervisning i NoseWork eller Rallylydnad. Ni kan också vara flera träningskamrater som delar på tiden.

Pris: 750 kr/tim
Vid köp och bokning av 3 lektioner: 2000kr
Vid träning i hall tillkommer pris för hallhyra.

—————————

Problemutredning

Har din hund beteenden som du upplever som ett problem? Han ni jobbigt på era promenader när ni möter andra hundar? Eller om en hare springer förbi? Din hund kanske är stressad och uppe i varv längre perioder eller beter sig aggressivt mot andra djur och människor. Skäller den vid dörren när grannarna går i trappen? Jagar den bort familjemedlemmar från soffan? Då kan ni få hjälp med ett anpassat träningsschema utformat efter era behov.

Pris: 750 kr/tim

————————————-

Konsultation via telefon

Behöver du hjälp eller har en massa frågor men känner inte att ni behöver träffas fysiskt kan konsultation via telefon vara ett bra alternativ. Ni kan ta upp frågor rörande allt från valpens utveckling till svårare beteende problem eller träningstips för vardagen.

Pris: 500 kr/tim
…………………………

Hanteringsträning

Privatträning i hantering enligt era behov. Se nedan för förslag på innehåll.

Trim
Många hundar behöver ibland eller ofta gå till frisören för pälsvård. Men det är inte alla hundar som tycker det är så roligt och det beror på att de inte är vana att hanteras av andra.

Vi går igenom hur man som hundägare kan träna sin hund att tycka att frisörbesöket faktiskt kan vara riktigt trevligt.
Vi tittar på vilka situationer som kan orsaka obehag och hur man kan gå tillväga för att ändra den känslan. Exempel på situationer är att stå på högt bord, att bli borstad eller ljudet från trimmer och fön.

Kloklipp
Att klippa klor på sin hund kan ofta skapa konflikter mellan matte/husse och hund. Hundar kan ha svårt att låta andra ta på deras tassar, speciellt framtassarna, och som ägare kan osäkerheten om hur man ska klippa orsaka stress hos alla inblandade.

Vi går igenom hur hundens klor ser ut, vilka verktyg som finns att använda och hur man ska tänka kring hantering. Vi övar både att våra hundar ska låta oss klippa deras klor och att låta andra göra det. På så vis kan man anlita en professionell kloklippare hjälpa till och samtidigt veta att hunden tycker det är ok.

Trä på
Hundar har en stark integritet och många tycker det är jobbigt att bli påklädda eller när man trär på saker över deras huvud. Förr eller senare måste alla hundar besöka en veterinär och kanske på en tratt runt halsen, eller kanske behöver den en munkorg. Andra tycker det är obehagligt att få på sig en sele eller ett vintertäcke.

Borsta tänder
Alla hundar behöver få sina tänder borstade. Vissa hundar, speciellt de små raserna eller de med tandohälsa, måste få hjälp med detta varje dag. Det är inte alla hundar som tycker om att bli petade i munnen och därför måste vi hjälpa dem att hantera situationen på ett bra sätt. Vi går igenom hur hundens mun ser ut, vilka hjälpmedel som finns för tandrengöring och hur vi går tillväga på bästa sätt.

För att lyckas med detta måste alla närmanden ske på hundens villkor. Vi går också igenom belöningar och deras värde. All träning har sin utgångspunkt ur Fear free-hantering. Vi arbetar bara med belöningsbaserade och mjuka metoder.

Pris: 750 kr/tim