Rallylydnad

På kursen rallylydnad går vi igenom grunderna och alla skyltar i nybörjarklass så att ni kommer ha bra kunskap om hur de ska tolkas och utföras. Ni kommer att prova att både gå kortare slingor och hela banor. Inga förkunskaper krävs då ni får träna på det ni behöver för att klara de olika momenten. En jättekul sport där ni får öva på er vardagslydnad men på lite roligare sätt, både för aktivering eller för att gå vidare och tävla.
…………………………………………………………………………..

Kvällar

Datum: kommer snart
Tid: 18.30-19.45
Plats: Lilla Blecktornsparken, Ringvägen karta
Pris: 1750:-

Anmälan görs via mail: christina@amicidipippo.se

…………………………………………………………………………

Vad är rallylydnad?

Rallylydnad är en hundsport för hela familjen och som snabbt blivit mycket populär. Här är det viktiga att ha roligt tillsammans med din hund. Det som behövs är en god allmänlydnad och framförallt ett mycket bra samspel mellan föraren och hund. Sporten passar utmärkt som en fortsättning på unhundskurser eller vardagslydnad och ger er möjlighet att sätta ihop olika typiska vardagsutmaningar.

Du och din hund genomför en bana med uppställda skyltar. På skyltarna visas instruktioner i text och bild för olika moment som ska utföras. Momenten är till nytta i vardagen.

Alla hundar kan delta och passar mycket bra till de som är gamla då det inte krävs snabba rörelser. Eftersom momenten kan utföras på båda sidor av föraren så får kroppen också en jämn belastning. Sporten fungerar lika bra för stora som för små hundar. All träning baseras på glädje, samspel och följsamhet.

Rallylydnad