Temakurser och promenader

Nosaktivering för vardagshunden

Hundens nos är fantastisk och visst ska de få använda den till mer än bara läsa tidningen i parken. Under tre lektioner kommer vi att gå igenom och göra olika övningar där hunden får använda sin nos och jobba mer aktivt.
Lektion 1- sök
Vi tränar in valfri doft att söka i behållare och i utomhusmiljö. För den som vill kommer doften Eukalyptus att finnas tillgänglig. Det är samma doft som används i sporten Nose Work.
Lektion 2 – spår
Vi lägger olika spår för att träna på att diskriminera dofter och bara följa ett spår i marken.
Lektion 3 – uppletande
Här får hunden öva på att skilja på olika föremål och hitta rätt i utomhusmiljö. Mycket användbart om man brukar tappa sina nycklar eller vill att hunden hämtar tofflorna på morgonen.

Datum:  kommer snart
Tid:kl. 18.30-19.30
Plats: Lilla Blecktornsparken samt Vitabergen
Pris: 900:-

Anmälan görs via mail: christina@amicidipippo.se

Passivitet – att vänta på filten

Har din hund svårt att varva ner och koppla av? Springer den till dörren och skäller när ni får främmande? Har den svårt att fokusera och vänta på sin tur när ni tränar? Eller du kanske vill kunna ta med din pälskompis på café eller restaurang utan att den stressar runt lokalen.

På den här kursen går vi igenom belöningarnas roll i träningen, inlärning och motivation och hur vi får hunden att vilja ligga lugnt på sin matta eller filt. Kursen är på två tillfällen med hemläxa.

Datum:  Ingen planerad kurs
Tid:kl. 18.15-19.15
Plats: Lilla Blecktornsparken
Pris: 900:-

…………………………………………………………………………………………………….

Inkallning / följsamhet temakurs

Södermalm – Lilla Blecktornsparken

Att ha en bra inkallning är viktigt av flera skäl. Vi vill ju inte att vår hund ska välja att springa bort från oss när något annat spännande lockar. Vi övar in en bra inkallningssignal, att vara roliga för hunden att vara med så att den föredrar vårt sällskap. Genom flera roliga övningar tränar vi på att få hunden att välja oss oavsett vad som finns i närheten. Det leder i sin tur att hunden också går bättre i koppel på promenaderna.

Datum: kommer snart
Tid:kl.
Plats: Lilla Blecktornsparken
Pris: 300:-

Anmälan görs via mail: christina@amicidipippo.se

………………………………………………………………………………………………

Aktivering balans och nos för små hundar – temakurs

Södermalm – Lilla Blecktornsparken

Våra hundar älskar att arbeta vilket ger dem både glädje och självförtroende. Ett sätt är att hitta på roliga saker på promenader och hemma där den får utföra olika övningar och känna sig duktig. Vi kommer att göra övningar där hunden får träna upp sin balans och styrka.
Vi kommer också att göra enkla sök efter dofter och föremål. Vi tränar alltså både sök och uppletande. Målet är att ni ska få olika tips och idéer till vardagsaktiveringar att göra ute och inne. På köpet får du en trött och harmonisk hund.

Datum: kommer snart
Tid:
Plats: Lilla Blecktornsparken, Ringvägen
Pris: 300:-

………………………………………………………………………………………….

Anmälan: Christina@amicidipippo.se

————————————————————–

 

Hantering – på hundens villkor

Frisör och veterinär
Många hundar behöver ibland eller ofta gå till frisören för pälsvård eller till veterinären när de är sjuka. Men det är inte alla hundar som tycker det är så roligt och det beror på att de inte är vana att hanteras av andra.

Vi går igenom hur man som hundägare kan träna sin hund att tycka att besöket faktiskt kan vara riktigt trevligt eller åtminstone acceptabelt. Vi tittar på vilka situationer som kan orsaka obehag och hur man kan gå tillväga för att ändra den känslan. Exempel på situationer är att stå på högt bord, att bli borstad eller ljudet från trimmer och fön, att få tempen tagen eller få en spruta.

Kloklipp
Att klippa klor på sin hund kan ofta skapa konflikter mellan matte/husse och hund. Hundar kan ha svårt att låta andra ta på deras tassar, speciellt framtassarna, och som ägare kan osäkerheten om hur man ska klippa orsaka stress hos alla inblandade.

Vi går igenom hur hundens klor ser ut, vilka verktyg som finns att använda och hur man ska tänka kring hantering. Vi övar både att våra hundar ska låta oss klippa deras klor och att låta andra göra det. På så vis kan man anlita en professionell kloklippare hjälpa till och samtidigt veta att hunden tycker det är ok.

Borsta tänder
Alla hundar behöver få sina tänder borstade. Vissa hundar, speciellt de små raserna eller de med tandohälsa, måste få hjälp med detta varje dag. Det är inte alla hundar som tycker om att bli petade i munnen och därför måste vi hjälpa dem att hantera situationen på ett bra sätt. Vi går igenom hur hundens mun ser ut, vilka hjälpmedel som finns för tandrengöring och hur vi går tillväga på bästa sätt.

För att lyckas med allt detta måste alla närmanden ske på hundens villkor. Vi går också igenom belöningar och deras värde. All träning har sin utgångspunkt ur Fear free-hantering. Vi arbetar bara med belöningsbaserade och mjuka metoder. Max 4 deltagare.

Datum:  kommer snart
Tid:kl. 18.30-19.45
Plats: Dogga Dagis, Östgötagatan 89, Södermalm
Pris: 900:-